INFORME ECONOMIA CIRULAR ESPAÑA

  • Inici
  • Activitats
  • Informe Economia Circular España

11 de gener de 2022

La Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus elabora amb altres institucions el projecte ECONOMIA CIRCULAR ESPAÑA

L’Estratègia Espanyola d’Economia Circular, Espanya Circular 2030 estableix les bases per impulsar un nou model de producció i consum en què el valor de productes, materials i recursos es mantinguin a l’economia durant el major temps possible, en què es redueixin al mínim la generació de residus i s’aprofitin amb el màxim abast possible els que no es poden evitar.

Informació general

El projecte, coordinat per l’empresari Jaume Ferrer, ha estat elaborat conjuntament pel mateix coordinador i investigadors de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus, de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, de la Fundación para la Sostenibilitat Energética y ambiental- FUNSEAM i amb el suport de la consultora Accenture.

El projecte en el que s’ha treballat més d’ un any tenia com objectiu identificar carències i definir prioritats per fer realitat l’estratègia de l’economia circular 2030 aprovada pel govern espanyol. Hi han participat prop de 100 empreses i associacions sectorials, que pertanyen a onze àmbits d’activitat: energia, agroalimentació, automoció, logística, construcció, turisme, tèxtil, cicle de l’aigua, ciutats, sector TIC i banca.

El projecte inclou un informe general pel conjunt de l’economia espanyola i informes sectorials per a cadascun dels àmbits analitzats. A data d’avui resten per finalitzar els tres darrers informes de ciutats, TIC i banca.

Descarregables